onsdag 1 maj 2013

Premiär turen för året.

Efter en lång vinter så var det dags för årets första tur med kajaken. Ett snabbt sms till Stefan att det var fin väder på gång så satt jag altanen och drack mitt morgon kaffe. En bil rullade in och Stefan undrade varför jag satt där?

Ett bra lunchställe.
Det var bara lasta in lite vikt i kajaken och stressa iväg. Det kändes ovant att sätta i sig kajaken och paddla iväg. Och vattentemperaturen var sina modiga 7 grader vid bryggan. Så det gäller ta det lugnt.
I min pollen dimma glömde jag smörja in mg med solkräm. Och min hemma gjorda pannacotta samt kakorna. Så det började ju bra. Men hur var tekniken och balansen? Och kondisen för att paddla?

Ut på det blå.
Självklart var målet Stendörren härliga örike. Så kursen var lätt att lägga ut och det var bara att ta i. Snabbt konstaterade vi att det kommer bli en morgondag med ont i kroppen. Men det var bara bita ihop då.

Broarna vid Stendörren.
Med ejdrarna kluckande kom vi fram till Stendörren. Härligt att se broarna ifrån mjukt vatten. Det märktes direkt att det var lågvatten. Visa stenar var plötsligt väldigt nära ytan.

Men är det en bäver som varit framme?
Ja det är lite kajaker där.
Kajakbryggan vid Stendörren var det ett gäng ut med massa kajaker. Men paddla i t-shirts så här års? Skulle inte vilja hamna i vattnet så. Inte så smart om man går runt.
Nu var det bara paddla vidare och komma på hur vi skulle paddla ut och var vi skulle luncha någonstans.

Vänster eller höger?
Det är härligt att paddla gen själva sundet i farleden. Inga båtar att ta hänsyn till denna dag. Bara att njuta av paddlingen och lyssna på ejdrarna som ligger i vattnet.

Själva farleden i Stendörren.

Horisonten!
Efter att paddlat runt i Stendörren var det dags att leta reda på en lunchställe som var i lä. För det blåser nämligen kallt ifrån havet. Ingen sommar värme denna dag. Så vi tog en av våra tältplatser som ligger lite mer skyddat ifrån direkta havet.

Härliga klippor att dra upp kajakerna på.
Självklart står det svampsoppa på menyn. Varm mat behövs efter blåsten. Men det var varmare i kajaken vad jag trodde det skulle vara. Men dricksvattnet var väldigt kallt. Efter kaffe utan kakor, men med kexchoklad till.Så bar det iväg igen.

Flera som spanade efter horisonten.

Härliga karla klippor.

Lämnat själva Stendörren.

Slinkövningar på grunt vatten.


Sikte mot ett av våra favoställen.


Glida med vinden paddling.

Så nu var det bara paddla hemåt via några favoställen som ex sanda holme. Sen bar det hem med en kropp som kändes väldigt mycket. Bara dra upp kajakerna och ta en kaffe i lä om stugan. Och avnjuta pannacottan.
Så tack Stefan för en skön dagspaddling. Bara på det igen och hoppas att vi får se örn då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar