fredag 6 maj 2016

Så hälsade solen och värmen på en stund.

Sol och värme skulle ju göra ett besök i våra trakter. Så det var bäst att passa på att paddla i värme istället för kyla som Tiina och jag har gjort förut.

Tiina njuter av världen.

Fredag


Vi satt vid köksbordet och planerade en tur långt ut i Stockholms havsband. När Tiinas son sa att han ville hänga på. Bara att gilla läget och planera om turen. Så bara sms Klas på Helgö Kajak för en kajak till. Sen drog vi ned till Stendörren för paddling i mina hemvatten.

Dit ska vi!
Vi iväg sent på eftermiddagen och satte fart mot yttre Stendörren. Planen var att campa på Brännskär. En bra ö för skogscamping. Sen var det länge sen jag låg på denna ö. Det gick inte klaga på vädret och det gick ett lugnt tempo ut dit. Sen att en havsörn flög fint med sitt mobbande sällskap över Tiina utan hon märkte den.

Vinge. Fotot Tiina

Inte rätt ö. Fotot Tiina
Rätt ö. Fotot Tiina
Efter kommit fram var det bara att resa tälten och njuta av kvällen. Och det vankades grillning av både lamm, entrecote och grönsaker. Sen att det skulle räckt för minst 2 personer till var väl en miss. Men resterna hamnade i linsgrytan dagen efter.

Hur funkar denna då?

Grönsaker fixade. Fotot Tiina

En bra ställe att dra upp o tälta. Fotot Tiina

Oj vad det blev mycket. Hoppar efterrätten va?

Snart blir det paddla ut där.

Där gick solen ned.
Vad skönt det var att man kunde sitta uppe länge utan någon lampa.Sen var det ingen värme än. Men snart är havet varmt och då blir de där otroliga sköna kvällarna.

Lördag

Vaknade till en underbar morgon. Bara öppna tältet pga värmen och njuta av utsikten.

Solenergi!

Lyxmorgon

Frukost enligt mig.

Som tur var fanns det havregryn i stugan som Tiina kunde få till frukost. Annars fanns det mesta med. Så var det bara packa ihop saker och ting. För sen paddla söderut en runda. Ja klockan var lunch dags och Tiina hade redan badat en gång.

Få vi ihop allt?

På väg då.
Planen blev att paddla runt Rågön. Det är en fin runda att paddla när man är här. Det blir öppet hav till nästan insjö paddling. Och jag tycker är trevligt kolla till det djuren på Rågön. Och har man tur ser man fiskgjuse. Fasst denna gång bara örnar och sjöfågel.

Lugnt hav.

Så kör vi på.

Nåja Adeln har sina kojor här på kusten.


Jo en trana.
Efter stund blev det dags för lunch och sen fortsätta mot granön till Kittelö. Den skulle vara utmärkt att tälta på för oss. Så bara paddla på lugnt då.
Jo vad åt vi? En linsgryta med kött. Simpel att göra.
Fräs en gul lök o ett par vitlöksklyftor. I med kött eller korv. Stek på den. På med salt, spiskummin och peppar. Även buljong om ni har. Sen ned med burk krossade tomater och kokosmjölk. koka ett tag. Sen in med linser på burk och bönor. Sen har man grym lunch.

Resterna smakade.

Till höger va?

Det blev visst varmt.

Nu kör vi igen.

Oj var ska vi nu då?
Vi paddlade upp mot Kittelö för märka att ön bredvid var upptagen. Ja det har visst hänt att övrig sjöfolk har kommit ut. Vi är inte ensamma längre.  Roligt att se.
Så jag tog oss ned till en annan bra ö för att tälta på.

Bra häll att va på.
Ön ligger bredvid av en favo öar här. Men fungerar utmärkt att campa på. Så nu blev det bara slänga upp tälten och börja laga mat efter en stund. Ja bara att vara och lyssna på ejdrarna rop.

Konsten att grilla korv. Fotot Tiina

Trevlig kajak . Ny Rival HQ ifrån Helgö Kajak. Fotot Tiina

Potatissallad med tillbehör. 
Kväll

Sovdags.

 Söndag

Grym tält plats. Fotot Tiina
Tiina vaknade med leende på läpparna när jag öppnade tältet mot havet med morgonsol som värmde oss. Efter en stund hoppade Tiina iväg och tog ett morgondopp. Jag fortsatte att ligga kvar i värmen.

Bättre än att bada.
Ja tältplatsen har en utmärkt badplats nedanför. Synd att det inte är utmärkt badtemperatur i havet.
Nu var det bara äta frukost och diska etc. Enligt en person var utmärkt att bada. Nej inte jag...

Iväg då.

Havet som bakgrund.

Öar ut mot havet.

Ejdrar ut mot havet.

Nöjd. Fotot Tiina

Väntar.

Mot hemmahamnen.

Det var en riktig lyxpaddling hem till stugan. Sen fick Tiinas son ordning på sin paddling och gick det undan. Kul att han följde med denna helg. Det är en lyx att ha folk omkring sig som är vana naturmänniskor och gillar att var ute i den.
Sen var det bara att packa ihop allt och gratta min far som var ute i stugan. Jo tiina tog ett bad till.
Tack för en härlig helg på vattnet.

På väg hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar