lördag 2 april 2016

Bastutur sa Tiina.

Tiina hade inskaffat en bok om guide av bastur i Stockholm Skärgård. Så varför inte testa Bulleröns vedeldade bastu?

Bulleröns bastu.




Lördag

Nu var det dags att ta en tur i Stockholms Skärgård. Så det var bara att kolla var vi skulle paddla någonstans. Men Tiina ville paddla ut till Bullerön och basta. Så det var bara packa kajakerna och åka ut till Stavsnäs brygga för sjösätta dem.

Klart för avfärd.
Nu är vi båda morgontrötta av oss och de innebar att vi kom iväg efter lunch som åt ute vid Stavsnäs. Sen bar det iväg över Nämdöfjärden mot Runmarö för sen ut mot Bullerön.

Aldrig lugnt här på Nämdöfjärden.

Pustar ut.
Jag är helt borta denna del av kusten så jag litar på Tiinas navigering ut till vårt mål.  Så nu var det bara paddla lite över 1.5 mil ut mot havsbandet. Så vi hoppade över fika paus för nu skulle det basta.

Kanske va?

Jo då?

Lovande.

Då öser vi på då.

Laga kajaken?
Efter lite diskuterade hur vi skulle paddla var det bara ta ut en bra kurs mot Bullerön. Vad som slog mig var att det finns mycket mer ejdrar här en i Stendörren. Få se om det blir några ungar senare i vår.

Och nu då?

Vill ha.

Härlig paddling.

Finglid i lättregnet.
Nu var det bara att ta i och kom fram till Bullerön.

Där bakom? Foto Tiina

Framme!
Nu hade jag inte kollat upp hur det var med tältning på Bullerön. Men i byn måste man tälta på campingen. Och vi orkade inte leta reda på någon annanstans. Och det var ju ingen högsommar rusning på ön. Ja vi var visst väldig ensamma här nu. Så upp med tältet och tarpen.

Själva byn.

Där ligger ni bra.

Så där ja.
Lite lä i blåsten och värmer gott.

Kajakwhiskey.
Nu var det dags att leta reda på bastun för få den varm. Och hugga lite mer ved än den vi hade med oss ut. Tiina blev förtjust bastun och satte fyr på kaminen.

Perfekt utsikt för en bastu.

Bada?

Det finns lite mer att hugga Tiina.

Det tar sig ju.

En bastu campari är ju ett måste.

Mysigt.
Det var verkligen härligt med en bastu efter en dag på havet. Riktigt skönt med den sprakande elden och havsbruset utanför. Nu fanns det ingen dusch etc här. Så även jag fick fegbada lite. Går att räkna som året första dopp. Kan verkligen rekommendera denna bastu. Men se upp för de hala stenarna bara.

Då leker jag väl kock då. Foto Tiina
Vin är ju gott till.

Grönsaker

Entrecote med blandande grönsaker.

En matgäst.
Efter bastun blev det att grilla lite till middag. Det blev bra entrecote och grillade grönsaker till. En klassiker på mina turer. Synd att jag glömde att vi hade både sås och champinjoner med. Nu gick det ingen nöd på oss ändå. Och efter en ostbrickan blev det att krypa ned i sovsäckarna.

Söndag

Skön morgon Foto Tiina
Bara att gå bada sa Tiina. Och jag kröp djupare ned i sovsäcken. Nåja det var väl bara fixa frukosten för klockan visade redan på förmiddag. Men vem vill stressa?

Frukostmeck.

Glömde kaviaren igen.
Efter att packat ihop allt var det bara att paddla iväg efter sagt hejdå till Bastun. 

Saltkråkan stämning.


Är allt med?

Plattvatten!

Yes!

Dumglo lite.

Bäst att paddla då.
När vi kom ut ur hamnen på Bullerön så låg havet blankt. Det var bara ta en liten runda runt ön i långa mjuka dyningar ifrån havet. 

Glider iväg.

Bara blankt.

Hoppade här i somras ju.

Tiina öser på.

Bara lugnt.

Tiina på plattvatten.
Även lite fågelliv såg vi som ejder och krickor. Även en tornfalk gled mellan öarna. Och så skrämde vi en havsörn på en ö. Sen massa fågel jag inte har en aning vad det var.

Var ska jag? Foto Tiina

Var är vågorna? Foto Tiina

Det är ju en ö där? Foto Tiina

Plattvatten Foto Tiina
Även när det är fint att paddla behöver man ju lite kaffe och pisspaus. Så ett stopp för se var vi var och njuta lite mer av dagen. En örn på ön lät. Ja vacker låter de inte.


Fikabrödet är visst kvar i frysen.

Ut igen.
Nu var det bara att fortsätta till Stavsnäs för dra upp kajakerna då.

Dumglor lite.

Okända vadare.

Njuter av fin paddling.

Var ska vi?

Stor blå sak.

Jo den kan vara blank. 

Nämdöfjärden.
Framme!

Sen var det bara packa ihop grejerna och sticka hem efter en lunchstopp. Eller middag kanske efter vad klockan var. Så tack för en väldig trevlig helg Tiina. Det så här man ska njuta av denna årstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar