lördag 18 maj 2013

Lite fiske kanske.

Denna helg skulle jag paddla själv så bäst att passa på att kolla till vårfisket. Då är det självklara målet att paddla söder ut ifrån stugan. Men först var det bara leta reda på alla grejer och fylla kajaken med detta.

Turens mål.


Lördag

Efter en färdig packad kajak var det bara att paddla iväg. Vädret skulle vara molnigt men uppehåll.. Så det vara köra.
Nåja. Något hade glömt fyllt på vatten i havet. Det innebar att få i kajaken var lite svårt. Men det gick efter lite körning i vassen istället för bara dra i kajaken.

Bara dra ut kajaken till lite djupare vatten.
 Sen var det styra ut mot havet. I tanken fanns det en plan att paddla genom en liten ö klump och sen ta söder ut. Vinden var nordostlig så medvind till dagens etappmål.



Första ta farleden på smalaste stället.

In i en mellan lite öar,
Lite ö häng.
Det började blåsa lite mer. Och molnen dök upp i norr. Bara böra paddla mot målet. Jag ville ju passa på att fiska nämligen.

Lite fina badklippor?

Någonstans ska jag.

Där finns ju en liten lagun.
Åskmullret började bli irriterande ifrån havet. Men det verkar vara på väg till Gotland. Men molnen ifrån norr med regn gjorde att tarpen åkte upp vid lunchstoppet. Lite sommar lunch blev det med fruktsoppa med smörgåsar.  Sen blev det kolla till denna ö. Fin kajak ö när det är sommar. Det finns lite bra skyddade platser med.

Åsk- och örnspaning.
Inte hit tack.
Tältplats med sittplats. WinWin,

Så drar jag vidare.
Paddla genom fågelskyddet. Men det är lugnt pga att det bara landstigningsförbjud. Men det är mycket sjöfågel att titta på. Så det blir väldigt mycket titta och lyssna på naturen. Bra för själen helt enkelt.

Lite glidande förbi sköna klippor.

Lite svårt att komma upp på.
Hoppsan inte de 40m djup som jag trodde det var.
Bäst på att ta tältplatsen innan någon annan kommer på iden. Eller några fiskegalningar tar upp fisken utan släppa tillbaka den. Men först runda lite grann öar. Bäst att ta det lugnt för det finns massa grunda partier. Och det blåste en hel del denna dag.

Mindre vatten än sist jag paddlade här.

För lite vatten mellan skrov och botten.
Sidvinden var svår att leta reda mellan stenarna och sandbankar.

Medström gav bra fart genom sundet.
Nu gällde det att hitta en bra plats med lä. Och den vanliga platsen fungerade utmärkt i denna vind. Och ett par örnar välkomnade mig välkommen. Nu bara dra upp kajaken och slå upp tältet.

Det duger väl.

En kajakbrygga i sten.

Inga problem att komma ur då.

En bra tältplats.
Denna plats finns det gott om tältplatser. Både på berg och i skogen. Lagunen har väldigt grunt inflöde. Så inga båtar ligger här. Så  det brukar ibland vara massa kajaker här.
 
Inte ensam här ute.

När kajaken var utplockad började jag fundera vad visa saker var. Var fanns toalettpappret? Och vem hade inte fyllt på det i nödpåsen? Och vem glömde tändvätskan till grillningen? Och värsta av allt. Var var min kaffekopp?
Bara att bryta ihop då. Gällande toalettpapper var det bara knippa då. Tända grill utan tändvätska är lätt. Törved, grenar och lite torrt gräs är det bara att köra. Men kaffemuggen. Suck.

En stämkniv fixar det mesta.

Brinner lätt med törved.


Muggen i matlådan fick vara kaffemugg. Men kaffet svalnar ju fortare än min termomugg. Nöden har inget lag.

En örn,
Då var det bara sätta ihop spöt och börja  fisk. Det finns gott om gädda här. Och det tog ingen lång stund innan det första hugget kom. Tappad fisk. Men nästa tog bättre.
Sen såg jag en öring hoppa för långt bort. Den verka jaga flugfän eller något annat på ytan. Nä det gick inte lura den.
Men att springa runt i shorts i den varma majdag var inte fel.  Vilken skillnad ifrån helgen innan här ute i havsbandet,
Bra avstånd.
Nu var det dags för matlagning. Grillad kött och potatisgratäng. Och Chokladpannacotta. Passade på att testa en vegogrädde ifrån GoGreen. Funkade inte pga att den var sött och det blev bara sörja.  Men som efterrätt grädde funkar den. Går ju ha i rumstemperatur nämligen. Det blev GI för min del. Inget fel med det.

Grillat och en glas rött.
Jag var tvungen att testa detta med att göra pannacotta ute i naturen. Problemet är ju att man inte har något kylskåp. Chokladfabrikens chokladpannacotta borde funka. Bara koka ihop min färdigvispade grädde, den har ju åkt kajak 2 helger, choklad och lite vanilj.I med gelatinet. Sen bara vänta.

Pannacotta tillverkning.


Bara att njuta.

Inget fel åt det hållet heller.

Inget fel på detta heller.

Sen kom regnet och det bara att sova då.

Söndag

Vaknade av att det var väldigt mycket fåglar som lätt tidigt på morgonen. Så är det man ligger mitt ute i naturen. Bara att äta frukost och torka tältet.
Under tiden passade ett par tuffa skärgårdskråkor göra vad de verkar tycka bäst om att göra. Mobba en örn. Inte lätt att vara örn.

Sol idag med.

Klar att sticka.
Det var ju fint väder och gott om tid så det blev ta en liten omväg för kolla lite rolig paddling. Undrar om det gick att paddla på visa ställen pga vattennivån. Bara att testa.

Inte mycket där ute.
Bara att sikta in sig då.

Lite svårare än vanligt.

Som paddla i en å.
Efter massa slinkade var det bara bita ihop och ta motvinden med glatt humör. Och massa värk i kroppen. Ja det blev 1 timma träningspass. Vem behöver gym?

Där gick det undan.

Lite lä.

En läcker tysk skuta.

Sopdumping.

Ingen surf här åt detta håll.

Sandbank.
Sen var det bara dra upp kajaken på vagnen igen. Efter det började dugga var det bara ta en kopp kaffe och bege sig till storstan igen. En skön helg var det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar