torsdag 24 juli 2014

Lite julipaddling i sörmländska skärgården

Vädret verkar vara lovande.Efter en synkning av mat och ANNAT så blev det att paddla ut i en sommar skärgård för lite äventyr.

En fredagskväll.

Fredag

Så blev det bråttom att komma ut igen. Bara lasta i kajaken och dra ut. Stefan och jag tog sikte mitt i av fjärden in till stugan för där finns ett tillräckligt bra ställe att tälta på.

Lite kvällspaddling.

Undrar om det är upptaget?
Efter slagit upp tält och tagit en hoppilandare blev det äta medhavd mat. Lite fusk va?

Lite mer till höger så hade jag varit orolig.

Mums!

NattiNatti

Lördag

Nu är det sommar och jag kör öppet tält hela natten. Så det blev att vakna i ett svalt tält nästan. Stefan och jag planerade lite lätt att paddla ut genom fågelskyddet. Nu ville Stefan campa på midsommarholmen denna dag. Annars finns det riktigt härliga holmar här ute.

Godmorgon.

Populärt badställe.

Fin ökanal.

Ett Allak med egen ström.

Morgonkaos.

#Äggmacka
Paddling blev en njutning i en otrolig varm dag. Lugnt på havet med lite algblomning. Turen var nu inne på att paddla runt Lökholmarna. Och ta ett lunchstopp någonstans.

Lugnt hav.

Ingen örn här idag.

Följa John.

Hal klippa.

Härlig fikaplats.

Platt?
Nu när vi kommer i södra delarna av skärgården och mer inåt så dök massa båtar och kajaker. Men det blev att ta en runda söderut och in förbi Broken.

Så var det Lökholmarna.

Ståplatsstuga

Så var det grunt.

Broken med grund.

Här låg vi bra.

Bäst att hänga på.

Undrar varför det bor 20 st här?

Gick det sist så...

Jag ser dig!!!!

Bita ihop va?

En favo.

Här ligger vi ju bra!!
Strax innan vi skulle dra den sista biten märkte vi hade ett gäng kajaker bakom oss. Så en liten spurt fixade vi innan åskan kom och hälsa på. Ja tarp upp. Och vi fick välja andra tältplatser.
De andra gänget la sig sedan på andra sidan på ön. Även ett par kajaker tittade in och kollade om vi skulle ligga kvar. Jag och Stefan tipsade om ett bra ställen.

Både för åska och sol.

Så snygga dessa Mälar 30.

En ny standard är fisk med glafs.

Dumglo.

O mer dumglo.

Dagens vin.

Systerssnodda blåbär med mascarpone.
Sen blev det bara att släcka lampan.

Söndag

Vaknade till att blev lite kyligt och när jag vaknade var tältet väldigt fuktigt. Det hade visst varit dimma under natten.


Dimma inåt land.

Ut igen.

Öring vatten.
 För få lite extra meter och kolla till en bäverhydda så tog vi rundan Rågön. Såg kajak gäng som aldrig varit ute. Lite besviken på kajakuthyrare som inte ens lär ut lite grunder först. Det blir ju så mycket roligare då.

Nedcabat.

Suck!!

Fika kaos.
Sen var det bara dra upp kajakerna och ta en kaffe på altanen. Och komma överens var långturen ska gå. Det blev att kolla till moderskeppet och kajakfadern. Så tack för en trevlig helg Stefan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar