lördag 5 juli 2014

Äntligen en sommartur!

Äntligen kändes det som sommar. Borta var kylan ifrån havet. Så det var bara att njuta av livet en stund i en kajak.

Sommar!


Lördag

Efter en skön kväll med min syster så skulle det bli en tur söderut. Tyvärr kunde Stefan inte hänga på årets första riktiga sommartur. För det var varmt i luften och vattnet var det mer 15. Då blir det skönt att paddla. Sen skulle det bli sydostligt enligt apparna.

Badvarmt för dykare?

Fin glid över stenarna.

Återvändsgränd.
Jag siktade in att runda Rågön. Det är en skön tur i vackert landskap. Och ibland kan man få syn på fiskgjuse. Rekommenderas verkligen när man är här. Så här års är det mycket kajaker. Flertal brukar komma ifrån Helgö kajak.

Saker som flyter omkring-

Rågön lever.

Bäverhydda?

Slinkpaddling.

Hinderbana.

Vass paddling.

Här stockade det till sig.
 Lunchplanen var att stanna på ett standard ställe. Men nu är det sommar och det är mycket fler kajaker ute i naturen. Så det blev att hitta ett nytt.

Sillamacka.

Praktiskt med aeropress ställ
Nu är det inte bara frid att paddla. för nu har dårarna kommit ut ur garderoben. Det är vattenskotrar som kör som idioter. Som 3 pers utan flytväst på en skoter som blåser på där finns bla jag. Även några som simmar ö till ö.  Värst var de som körde med ring efter botten i en farled. Hur tänker man då? Saken hör att flera brukar testa sina Offshore båtar inför ett svartrejs som brukar gå här.

Rikspuckon
Nu var det dags kolla till lite finslink som inte funkade sist. Nu var det mer vatten i sjön. Denna ställe kommer inga segelbåtar eller större motorbåtar in. För mycket sten och grunt för dem. Den stora fördelen med kajak är att man kan komma fram över allt.

Slinkpaddling

Pisspaus

Det blev visst en fikapaus oxö.

Då kör vi lite slink.

Glider fint då.

Lite mer slink.
Nu var det dags att hitta någonstans att sova. Det var mycket kajaker ute och båtar. så många ställen var upptagna och de yttre öarna är det fågelskydd. Så varför inte ta en ö som skyddar mot sydlig och folk tycker det är blåsigt för tältning.

Kajaker o båtar här o där.

Änder

Ledigt.
Nu blev det bara njuta av vädret och äta gott som man göra. Det roliga vara att jag såg en ejder med 5 ungar. Och jag passade på att ta årets första riktiga dopp i en vik med varmt ytvatten.

Funkar nu.

Ingen haj?

Bra vind!

Så kan man ju stå.

Fint ställe.

Små förpackningar.

Grönt på tallriken.

Mums!

Mascarpone med frukt.
Sen var det bara gå lägga sig. Och utan dra igen tältet och använda sovsäcken som täcke. Ja nu är det äntligen sommar!

Söndag

Vaknade att det var mer ostligt än vad jag trodde skulle vara. Det var för blåsigt att frukost vid kajaken. Bara att släppa med sig allt till andra sidan i lä.

Äggmacka!

Här gäller det att hänga med.

Trafikkö.

Sopstopp
Det blåste på med bra med sjö ifrån havet sen igår. Sen att ta överfarten norra delen av Sackholmarna var inte så bra. Massa båtsjö och ett hav som ville in i gapet. Kajaken hoppade ordentligt. Bra att komma ihåg. För det går nämligen finslinka i en grunt sund för slippa detta.

Så sätter jag fart då.

Först lte energi.

Lucka!

Surf,,,

Puh..
Nu blev det bara paddla hemåt i motvinden.

Sundslink

Grymt slinkställe,
 Som vanligt så såg jag de stora örnmobbarna kråkorna. De och andra fåglar jagade bort en örn. Sen bara för att återvända för ta nästa örn.

Samarbete mellan kråkor o måsar.

Anfall!
 Sen var det bara fixa till allt och sno lite mat av min syster. Men vilken helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar