söndag 24 juni 2012

Hemgång

Det blev en väldig seg start på dagen. Var all kraft borta? Men efter en lång skön frukost så bar det av.

Klart har vi äggkoppar.
För att få lite sträcka för hemfärden blev det att paddla runt i Stendörren och kolla till Brännskär. Det låg kajaker både på insidan av Klovskär och Brännskär. Sen tog vi sikte mot Kalkklubbarna för en lunch.

Ut ur viken.
Lite surf in i en chikanen.
Bland små sund och stenar.
För att komma till Kalkklubbarna så paddlade över Slottsdjupet. Idag var havet som vanligt igen. Den sydlig vinden skapade bra med vågor. Jag lekte runt i vågorna med Stefan fick besök av en våg i kajaken. Härligt med lite kallt vatten i knät.

Lite mer fart på havet idag.
Fina klippor med lite grus.
Lunchklippor.
Det blåste för mycket där vi brukar luncha. Så det blev att ta ett annat fint ställe. Åt lunch och tog en kopp java. Satt och undra om det skulle bli skitväder. Total mörkt norrut. Och på twitter rapporterades om ett blött sm på cykel. Jag smetade på med solfaktor 50 och fattade ingenting. 

En liten fiskehamn.
Kajakparkering.
Dumglo på fiskar.
 Efter ett par kajaker la till bara för slänga på sig allt gällande regn kläder för sen paddla vidare. Undrar hur de tänkte? De kommer dö av värmeslag. Själv har jag skaljackan bakom ryggen på bakluckan för bara slänga på om det börjar regna.
Sen bar det hemåt med vinden i ryggen. Såg en neppare segla fint i vinden och en annan segelbåt göra en snygg genomkörare i en smal del av farleden. Härligt se att det finns folk som seglar!

Mörka moln var det norrut.
Härlig surf för VKVn.
Skönt med medsjö in till stugan. Där blev det bara att packa upp kajakerna och ta en stugkaffe innan vi skildes för denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar