fredag 22 juni 2012

Midsommarafton

Vaknade till på morgonen och undrade när Stefan dyker upp? Alltid en överraskning när man kommer iväg. Men bra gissning är kl 10. Det brukar vara en standard tid för oss  att sitta i kajakerna. Jag har tom ställt min klocka efter det.
Sitter o tar mig en espresso.
Äntligen på väg +22 min.
Målet med paddling är en liten ö söder om Kittelö. Den är ordentlig inkörd av oss. Även min styvmor har firat där hon var barn. Innan alla skulle ha stora båtar.
Så det var bara att sätta fart söderut via Sanda Holme och runt Rågön.


En trut tog ett skrovmål i Sanda Holme.
Skönt med lite småsurf till Rågön.
In i sundet mellan Rågö och fastlandet. Det är en vacker inneskärgård med fina paddelvatten.
Som vanligt blev det att spana på rovfågel ifrån kajakerna. Efter lite funderande blev det glada miner ifrån oss. 2 stycken fiskgjusar hovrade över viken.
Såg även ett kajak på väg ut mot havsbandet.

Här är väl bara kor välkomna?
Det började suga i tarmen efter en sillabit. Så nu var det dags att leta upp ett lunchställe. En snabb titt på kartan så paddlade vi till Backa holmar. Ingen av oss har varit här förut. Inte svårt att hitta en bra lunchplats. Så det blev en midsommarlunch bestående av sill, hemgravad lax, färskpotatis och en ale.
Det blev kö till platsen ifrån andra kajaker. Varför kan man bara leta reda på ett annat ställe? Är man sällskapssjuk kan man husvagncampa istället.

En snygg parkering i liten vik.
Närproducerad Ale.
Stora fiskägg.
Efter en härlig lunch blev det att börja paddla igen. Så det blev att runda Risö.Ett par örnar kollade till oss. Det var full aktivitet bland stugorna med dans och alkoholintag. Midsommar i skärgården med andra ord. Efter massa tittande i laguner och vikar blev det full fart mot midsommarön.

Risö.
En härlig lagun. Tyvärr inga bra tältplatser.
Här slipper man stora båtar.
Det blev en runda runt midsommarön för att vi skulle bestämma oss om det blåste för mycket på tältplatsen. Men det var skapligt med lä när man körde där det blåste. Så det blev att lägga till och slå upp tälten.

Lågvatten! Här går det smita genom annars.
En liten tältby av Hillebergs.

Midsommar whiskey.
Efter legat och små slöat med att prova Aberfeldy. Sött flaska ja. Men det finns klart bättre saker att slänga pengar på.
Inga chansningar på matfronten för kvällen. Grillad entrecote, hemmagjord potatissallad och jordgubbar med vispgrädde till efterrätt. Vinkällaren var välfylld med godsaker för denna helg.

Mycket gott rödvin.
En hederlig portföljgrill.
Jordgubbar kräver riktiga bubblor.
 Nu vet jag inte vad ön heter, men den är trevlig sak med små vikar och laguner. Det finns gott om tält platser och ligger långt ut skärgården.

Jag vet inte vad detta är. Vacker är den.
Idag en ö. Vid högvatten 2 öar.
Lite kvällskaffe och fortsatt njutning av naturen. Ett gäng ungdomar var ute med sina fäders båtar och spelade dålig techno kunde förstöra kvällen. De var inte högljuda, men ljud hörs långt. 

Liten reklam bild för Allak och vkv ocean fe.
Inte helt fel.
Dags att sova.

1 kommentar: