söndag 10 juni 2012

Första övernattningsturen-Söndag 3 juni

Så var det äntligen dags för att komma iväg på årets första övernattningstur. Planeringen är att paddla upp till Lacka på 4 dagars tur. Men först ska alla saker in i kajakerna. Lärdomen hur den ska vara packad var som vanligt bortblåst. Men efter stund så gick även strandmadrassen ned i kajaken.
Så bar det iväg.
Bara att börja paddla.
Vinden var västlig och frisk. Det märktes när vi kom ut ur hemma viken. Bara att öva på vågor och surf på det kalla havet. Badtermometern visade på modiga 9 grader vid bryggan. Ingen sommarpaddling här.

Strax innan Stendörren.

Som vanligt vid dåligt väder drog vi genom själva Stendörren med sina broar. För att korsa farleden som är väldig lugn så här års.

Fruktstund i medvind med en örn över oss.
Att paddla i Stendörrens örike är en skön känsla. Jag älskar alla dessa små passager i denna vackra natur. Jag vet att många drömmer om att paddla här. Men denna dag var vi helt ensamma som paddlare. Undrar varför?

På upptäcktsfärd mellan kobbar o skär.
Lunchklippa.
Efter en standardlunch som består av soppa och knäckebröd så bar det av till Brännskär. Brännskär är ett populärt ställe att tälta på. Många platser och det är bra lä. Synd att det går får och att det är många gropar i skogen. Ett utedass och sopptunna vore på sin plats här.

Brännskär med sitt smala sund.
För att få lite mer paddling drog vi upp till Grisskär för köra bakvägen till en skön passage som går väldigt bra att sufa genom.

Paddlingens motsvarighet till skyltspurt?

Det finns gott om detta.

Idag var det ingen ide att paddla här.
Sen blev den vanliga ångesten att hitta en tältplats. Denna gång blev det en ny variant på grannön till Klovskär. Men det finns ju så många ställen att tälta på.

Dags att pröva mitt nya Allak.
En hoppilandare blev det.


 Efter en ansträngande dag blev det att sätta på grillen. Potatisknyten och biff blev det som vi fick till middag. Till efterrätt blev det färdig kladdkaka med vispgrädde.

Kajakens egna vinkällare.

Test av en chokladtårta. Med varmchoklad.
Det blev ingen lång paddling denna dag. Vädret var blandat molnigt och små regn. Frisk västlig vind. Sen kan man undra vad tranorna skulle på kvällen. Det är ju knappt några öar utanför där vi bodde. Annars så vi gäss, havsörn, skrak, skarv och ejder. En bra dag med andra ord. Och förutom att jag testade hållbarheten på smartphonen mot berghällen. Blev att köpa en ny.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar