fredag 12 juli 2013

Bättre än fyra väggar.

Tanken for genom huvudet att tillbringa en helg hemmavid. Men vädret var för bra att stirra in en dumburk. Så det blev att göra en repris på förra helgen.

Inget fel på denna kväll.


Fredag

Efter fyllt på lite godsaker i stan så bar det iväg till Nyköping för bli upphämtad av en bil med kajak på.
Nu var det bara ta en funderare på var vi skulle vila ut efter en hård arbetsdag? Varför inte testa något nytt?

Där får det bli!
Så det bar iväg i en underbar kvällssol. Planen var nämligen köra en söderut runda nu innan fågelskydden försvinner den 15e.
Nu hittade vi några perfekta klippor för tälta på. Nackdelen med denna ö är att det finns gott om orm. Men det är inga problem om man tar lite lugnt.

Inget fel på denna vy.

Så tar vi upp den då.

Ormmat.

Den nya rutinen är att äta rökt fisk på första kvällen. En riktigt bra ide tycker jag nämligen, Och jag hade gjort lite god chokladpannacotta för att mumsa på efteråt.

Detta är livet.
Uppskattat.
Denna kväll blev det en tidigare nattning än förra. Det märks att det blir mörkare nu. Fast Stefan sov med lampan på. Mörkrädd?

Dags att sova då.

Lördag

Efter en skön natt så var det bara att ta en lugn och väl behövlig frukost. Planen var att ta en lugn runda söderut. Dagen skulle bli varm så det blir att hälla i sig vatten.

Tältvy.

Diskhjälp.
Lite fina fartyg.
Efter packning av kajaken blev att ta sikte på fågelskyddsområdet utanför. Man får paddla mellan öarna, men ingen landstigning bara. Lite ejderspanning var målet. En klar besvikelse dock. Inga ungar såg vi. Och ingen örn heller. Men ett par tordmular blev det. Havets clowner. De gör mig alltid glad att se dem.

Bara att sticka rakt ut.

Fina öar därute.

Dumglo lite då.
Det märks att det blivit varmt i vattnet och mycket sol. Kustbevakning spanar efter alger. Och de fanns i stråk ute i havet.

Ser värre ut än var det är.

O under.

Horisont med Hävringe som stör.

Silfisar.
Denna helg var det fulrace med snabba offshore båtar. Det går väldigt fort och de kör farleder. Men de verkar ha bra koll. Det skillnad mot vattenskotrar som kör överallt. Dem gillar jag inte.

Vilket muller ifrån visa av V8orna.
Det blev att ta en fika strax utanför Lökholmarna. Såg flera som la sig på fägelskyddet. Vi såg även många kajaker. Ja det var folk över allt denna helg. Mycket mer folk än förra sommaren. Kanske lite bättre väder i år.

Fin fika.

Borde gå att tälta på.

Fika någon?
Nu blev det snurra runt Lökholmarna och dra in mot fastland och ut igen. Vi bara paddla lite av må få. Ja helt enkelt njöt av dagen helt enkelt.

En vkv och C-kanot.

Ingen örn.

En mälar 30.
Planen att kolla tältplatser glömdes bort. Men vi tog en titt på andra sidan på några öar. Och såg en plats som vi la på minnet. Bra att ha nämligen.

Inget bra ställe för pisspaus.

Nu blev det att passa på slinka runt lite. Och testade ett ställe som var omöjligt för en månad sen. Lite lågt nu med. Men det gick när man klev ur kajaken.

Slinka lite i Backa holmar.

Då testar vi.

Det var på håret. Eller hej nya repor.
Efter lite slink var det bara ta fart ut mot horisonten igen. Vi såg en rolig bärplansbåt med hög fart. Men sänkte farten plötsligt bara. Vi hittade förklaringen strax efteråt.

Öststatsnabb sak.

Väl gömd och koll på alla snabba offshore båtar.

Snabb seglare.

Bara snygg.
Nu var det bara leta reda på tältplatsen för kvällen. Lättare än gjort. Massa kajaker och båtar var ju ute. Det kryllar av folk. Så var det inte i maj då vi var helt själva här ute. Så fram med stället som vi råkade på förut.

Lite landningskaos.

Idioter som hade eldat på en perfekt tältplats.
Det visade att det var en bra tält ö. Inga fel hittades. Tyvärr har paddlare, jägare eller små båtägare eldat på flera stället på berget. Jag misstänker även långfärdsskridsko åkare. Idioter är de alla fall.
Men för vår del blev det att plocka fram grillen!
På menyn var det kött och grillade grönsaker med sallad. Inget fel på det.

Kocken kollar till grillsakerna.

Resultatet.

Så här brukar det se ut.

Fin solnedgång.
 Sen var det bara att lägga sig. Stefan slocknade direkt. Sen var det bara att kolla lite twitter eller somna..

Söndag

Jag sov väldigt bra även denna natt. Lagom varmt i tältet för kör med öppet tält så här års vid bra väder. 
Jo då. Stefan hade skrämt en örn vid gubbvaknandet. Men den kom senare vid frukost äggen.

Grått var dagens tema.
Vi tog sikte på Sackholmarna för en lunch där med soppdumpning. Först lite slink för sen smita ut till Kittelö. Sen undrar jag varför folk paddlar efter farleder när det finns så mycket vacker utanför dem? Och man slipper alla dessa båtar,

Inte nu igen.

Var?

Där!
Nu när det är nästan normal nivå gällande vattnet så passade jag slinka lite. Synd att jag gick på en klippa som har 1,5 m djup runt om. Balans på akterdäcket löste problemet. Och lägga på lite mer gelcoat.

En strandskata.

Så kollar vi till en skön kanal.
Örnen ville inte stanna på lunch.
Sop parkering. Gjort det förr.
Stefan och jag kollade på varandra efter lunchen. Måste ju paddla lite mera innan dagens slut. Så en rundning av Rågön får duga som extra runda. Vi har helt enkelt ett högre tempo när vi paddlar numera. Sen är det roligt att se om några fiskgjusar har dykt upp.

Många fina bergväggar.

Levande skärgård.

Pisspausparkering i den högre skolan.
Nu var det bara paddla hem och packa ihop allt igen. Och ta en tack för paddling fika innan hemfärd. Det blir paddla igen nu i helgen. Det är bara så.

Det gick lite fort här.

Välkomstkommittén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar