fredag 26 juli 2013

Äntligen semester!

Det tog inte många timmer efter jobbet innan jag satt i en kajak för njuta av livet. Självklart var målet att denna paddelhelg planera semesterns långtur med med min paddeldragare. Så varför inte göra det ut mot havsbandet?

Det börjar mörkna tidigare nu.


Fredag

Efter blivit hämtad och med matfördelning som det brukar stack Stefan och jag rakt ut för hitta en fin tältplats.

En lugn tur på kanalen?

Nu råkar det vara i mitten i semester tider och en väldig populär plats för kajaker. Den första platsen var upptagen av både båtar och kajaker. En liten titt på en annan del av dessa öar slutade beslutet att vi stack in mot stendörren. Efter kollat till en ö på vägen dit och den visade också vara upptagen. Och det började faktiskt bli lite ont om tid innan vi skulle bli tvungna leta tält plats i mörkret.

Soluppgång?
Solen på väg ned.
Väl inne yttre Stendörren så slog vi bort i tanken att tälta på Klovskär. Så mycket kajaker så det är säkert upptaget. Men vi hittade en udde som vi aldrig har funderat på att tälta på förut. Men den var riktigt fin sak.
När vi tittade mot Bännskär var det massa kajaker för där tror folk att det bara kan tälta. Men man får tälta på naturreservatet är ute.

En mångubbe dök upp innan middagen.
Nu blev det middag vid midnatt och en sen kväll med andra ord. Men det det blev god rökt lax och champagne och andra godsaker till. Sen somnade jag gott efter en slitig arbetsvecka och en semester att njuta av.

En middag under lampsken.

Chokladpannacotta med björnbär, Inte illa.

Stefan fick en sovkompis.

Lördag

Vi tog vår vanliga goda tid för att gå upp och äta frukost. Och tittade på en hel del kajaker som paddlade runt på vattnet. Och några påpekade att det skönt att vara uppe redan klockan sex. Detta har jag ingen förståelse för nämligen.

Bäst att inte ha bara myggnät utåt.

Sopphanteringpryl.
Nu var det frågan var vi skulle paddla? Det kryllar av kajaker i Stendörren och säkert den södra delen. Alla fall de inre delarna. Så det blev att paddla så långt ut som man kan här. Och det finns ett par trevliga tältplatser utanför Hartsön mot fågelskyddet. Så vi ångade på med en lagom tempo ut ifrån Stendörren.

Ett favoställe att dumglo på.

En skön vy.
Det blev den vanliga vägen genom passagen mellan Ringsö och Hartsön. Och leta reda på ett nytt ställe att äta vår lunch på. Där satt vi och lyssnade på några havsörnar som vi inte såg. Men de fanns där alla fall.

Nya bojar som säger 31 augusti på fågelskyddet.

En snabb parkering.
Nu började kajakerna sluta att visa upp sig och andra båtar att avta. Så det var bara dumglo lite mot horisonten och på någon örn upp i skyn. Ja livet är ibland väldigt enkelt.

Bara vackert.

Inte än.

Glida lugnt över grunden.

Det fikades.

Det dumglodes lite mer.
Nu drog in mot Hartsön för att tälta i en skön liten vik. Jag har tältat där förut, men för var det första gången. Ett litet guldkorn med häftig slinkfaktor. Brukar inte vara upptaget någon gång. Kanske av någon sur korp..

Åska inåt land?

En smal och djup kanal mellan öar.

Ganska bra väder.

Kajaken är inte på rymmen.
Nu blev det att njuta av kvällen och laga god mat. Även denna gång blev grillade grönsaker med kött. Och till efterrätt prövade vi på en mandeltårtas med choklad. Inte alls dum.
Det märktes att det var fuktigt nu. Både kajak och tält blev blöta på kvällen. Lite ruggigt nämligen. Men det botas alltid med var choklad.

En standard + gnisselost.

Ej hembakat.

Dags för den stora snarkorkestern

Inte ett öga är torrt.

Söndag

Efter en skön morgon bar det iväg hemåt igen. Vissa hade nämligen inte semester. Så det blev att bita i motström och vind genom sundet mellan Ringsöo och Hartsön. För sen dra genom Stendörren och hem.


Reprisslink.

Bäst att hänga på.

Bita ihop bara.

En fikapaus.

Stendörrslink.

Storbåtslink.
Och hur gick det med semesterplaneringen? Jo vi startar väl på söndag och paddlar söderut en stund för sen vända? Det funkar säkert.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar