lördag 17 maj 2014

Undrar hur det ser ut söderut?

Efter att fått nyss på finväder blev det att ta kajaken till de södra delen av min skärgård. Så det var bara ta en snabbkoll koll paddelkompisen vad vi skulle äta och när.

Får vänta till midsommar.




Då kör vi!
Nu verkade det bli en fin helg så det var bara packa ihop allt. Den stora funderingen vilken sovsäck som skulle med. Dunsäcken vann för min del. Den andra fundering var klädseln. Det blev att koka lite i kajaken. Det gäller kunna klara ett bad också.
Sen blev den stora frågan var vi skulle paddla. Men efter en liten fundering följ på att vi tog den södra delen av skärgården ifrån stugan. Jag gillar den delen skarpt. Mindre med båtar och kajaker. Fast det spelar ju ingen stor roll nu.

Sanda Holmar. Ett mycket litet naturreservat.
Det blev att paddla en liten standard väg söderut. Den brukar gå genom Sanda Holmar. Ett otroligt vacker paddel område. Sen går det insidan av Rågön och ut mot havet. Här brukar det vara lugn paddling genom ett gammalt jordbruksområde. Så kor brukar stå och glo folk som glider förbi med kajaker. Sen är djurlivet väldigt roligt här. Både havsörn och fiskgjuse kan dyka upp. Men denna dag såg vi bra nykläckta kanadagäss.

Inneskärgårdspaddling.

Jordbruket lever!

Så siktar vi på ytterskärgården igen.

Var ska vi nu?

Efter en liten fundering visste vi var tälten skulle stå. Så blev att ta en lov ner mot Örsbaken. Det finns väldigt mycket stugor på flera av dessa öar. Det gör området levande.

En lunch på ett favoställe.

Myller av småöar.
 Efter lunchen såg en örn som drog nära oss. Sen fick den kompis sällskap av ett gäng skärgårdskråkor. Stackars örn.

Var tog alla stugor vägen?
Vid en av öarna här ute finns det en väldig fin smitväg. Det är att paddla i en lite å. Läcker är det och jag gillar att paddla där, Jo har nog ett hundra bilder här ifrån. Så några till här då.

Höger? Rakt fram? Eller vänster?


Vänster blev det.

Låt någon annan kolla stenarna.

Där försvann han.

Gäller ha koll på kajaken.

Fin glid va?

Ut där?
För att få lite mer paddling tog vi en koll på ett favoställe om det var kvar. Sen är det svårare att paddla längre ut pga fågelskyddsområde. Just där går att paddla mellan öarna utan problem.

Ett lite guldställe. Men får vänta till Midsommar.

Mina träd står kvar.

I år då?

Fredliga Tärnor.
Målet var att faktisk för en gång skull äta innan solen går ned. Så var det bara att Leta reda på vår udde för slå upp tälten och börja laga mat. Sen elda en brasa till kvällschokladen.

Just här familjen Strandskata?
Efter en någon minut för kolla till platsen så såg vi ägg i ett bo. Nu är vi väldigt stora djurvänner så det blev bara att hoppa i kajakerna och ta grannön.
Den ön är väldigt populär gällande båtar. Det märks på alla stigar och det är eldat på berg. Hade ön legat i Sankt Anna så hade det funnits utedass med soptunnor.
detta kan vi drömma om i denna del av vår skärgård.
Nu hittade vi en hyfsad bra plats för tälta på. Ärligt inga större fel på. Ja vi struntade i den eldstad som fanns på berget.
Sen var det bra njuta med en whiskey med lite tilltugg och sen laga till lax med glafs och Gino med hemlagad vaniljsås till ljudet av ejdrarnas läte.

En segelbåt gled förbi.

Någon leker med sin fjärrstyrda kamera.

Ocean och Offshore.

Sätt igång då.

Fanns det ingen mindre?
Grillad lax med glafs.

Ett trevligt vin.


Dumglo en stund.

En Gino med hemgjord vaniljsås satt som gjutet.

God natt.

Söndag

Härligt att se himmelen.
Vaknade av att de morgonpigga skärgårdskråkorna var tvungen att mobba en örn i närheten. Finns värre saker att vakna till. Exempel att frysa mitt i natten. Det hade säkert varit nära nollan även denna natt. Inte helt fel att sova i dunsäcken.

Undrar vad de haft denna till?

En vacker morgon.
Efter en liten runda på ön så blev det frukost. På grund av vi hade mycket ägg blev det äggröra med lufttorkad skinka. Blev mätt så det räckte till kvällen.

En frukost för en karl.

Frukostkaos.

Kustbevakningen kollade till läget.
 
Efter att sätt frukost örnarna var det bara packa ihop sakerna och ta en liten omväg till stugan. Sen att vi trodde att vi hamnade i Ryssland var en annan sak. För Gravänder ska nämligen inte vara här utan där.

Tittar till utsidan.

Ser grunt ut. Bäst skicka ut spanaren först.

Fel köl?

Ett par stiliga Gravänder.
Grunt?

Blankvatten!

Men regn?

Hur får jag hem denna?

Avrundningsfika.
Det blev hoppa över lunchen på grund av den stabila frukosten. Så en enkel kakfika blev det. Sen låg regnet i luften och kom lite när kajakerna var urlastade.
Så var en skön helg slut. Och livet går vidare med ytterligare ett skönt minne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar