onsdag 18 juni 2014

Lite midsommarpaddling i en svensk sommar.

Efter gjort ett litet påfyllnad av matförrådet så anslöt en kajak till för stå ut i sommarvädret. För nu skulle det fira en midsommar i tält på en ö.

Det finns sol även denna sommar.


Onsdag

Det var skönt att få en stugnatt efter 3 nätter i tält. Stefan dök upp med sin kajak för att hänga på. Efter ett packkaos bar det i väg norrut. För vi tänkte nämligen ta en natt på Klovskär som uppvärmning. En lagom paddling på ca 1h om man kör i lagom takt. Max allså.

Sol!
En snabb fika måste man ju ha.
Nu är så att det gick ett bra tempo ändå och vi la en extra runda runt Grisskär. Och Stefan tyckte han så en säl. Och det var det utan tvekan som låg och undrade vad det var för knäppa saker guppade där borta.

Typisk säl.

Snirkpaddling på kopplad.

Och nu då?
Vi upptäckte faktiskt ett slinksund som vi inte hade kört här. Missat? Nej för jag upptäckte det förra turen. Men hallå har ju paddlat här väldigt mycket.
Nu var det bara att hitta en tältplats som vi inte har testat på Klovskär. Lycka till med det. Det gick med lite fantasi och inga båtar var där på en riktigt guldställe för oss paddlare.

Kan det bli bättre?

Nu njuter vi för fulla muggar.

Något stort har släppat sig här....

Alligator grop?
Denna tältplats har vi båda vilja testa. Och nu fick vi chansen. Resten dagen ägnande vi till helt enkelt att njuta av livet och glo på något örn som vanligt.

Ett bra vin helt enkelt.

Livsnjutare av rang.

Sovdags.

 Torsdag

Efter att vaknat till en skön morgon så var det bara göra frukost som denna dag var äggröra med rökt lax etc. Pratade lite med våra båtgrannar som verkligen njöt av detta. Hon hade nämligen stora problem vara ute så här. Men den glädje att vara här smittade av sig.


Äggröra i lagom mängd.

Dass sällskap.
Sen bar det iväg  norrut. Vädret skulle bli blåsigt ifrån just norr. Men det vinden var mer ostlig och verka öka. Så det var bara att ta i då.


Lite vindskydd.

Liten liftar på ryggen en stund.

Motvind var beställt.

En bekant bro.Med örn span.

Men det blåser ju inget.

Lurad!
 Efter lunch och ett örnar så bar det iväg till Lacka. Det är ett hopp på några km max. Men det brukar vara en hel del sjö. Och denna dag hade det blåst nordost ett tag. Så det gick ordentligt med sjö. Men gick över ändå. Lugnt för oss kanske, men inte för andra.

Lacka!

Tillräckligt med vatten.
 Nu tog vi smitvägen till viken. Men det blåste för mycket att det skulle vara skönt att ligga här. Och den hårda vinden på natten skulle klart ställa till det.  Så vi gick ut och leta efter en ny plats. Men inget var bra i nordlig vind. Så det blev ta surf ned igen.
Nu kom vi lite fel men vi hittade tillräckligt bra. Så upp med tält och torka grejer.

Lä!

En örn.

En fin kväll ändå.

Så klämde vi in några kajaker.

Få duga då.

En pestopotatis var beställd.

Mums!

En standard.
Lugn natt då.
Kvällen blev en klar bonus. Sen fanns det en örn som skrek hela tiden. Men det gick att somna efter ett tag.

Midsommarafton

Vaknade av att örnen skrek igen. Och vinden svepte genom sundet. Så det blev att äta frukost  Nästa gång blir det att ligga på ett annat ställe vid nordligt. Bra att veta till nästa gång.

Fin skog.

Vem bor här?

Hej örnen!

Leta bra ställe för att gå i kajaken.
En snabb koll i nallen hur vädret skulle bli. Nordligt vind hela helgen. Stefan hade en ide var vi skulle njuta av sillen. Så det blev dra ned och kolla till platsen och sen blev det en extra runda för kolla lite örn och slinkpaddling av klass.

Många öar.


Fågelskydd.

Repris slink,

Då tränar vi motvind då.
 Efter den lilla extra rundan var det skönt med kaffepaus och för sen fixa till tälten. Nu blev det att relaxa och snacka skit.
Skyddad mor nordan.

Funkar fint.

Skippade grönsakerna?

För blåsigt idag.
Det blev en härlig eftermiddag och koll efter andra kajaker. Denna del av skärgården är det bara paddlare som vågar sig en bit ifrån Stendörren. Lite synd för det är en härlig att paddla i. Lite dåligt med tältplatser för nordligt bara. För det dök upp 2 kajaker som såg lite avund på oss.

Ett trevligt vin.

Trevligt värre.

Kajak parkering.

Midsommar med champagne.

En bra dag helt enkelt.

Lördag

Och dagen började med en..

Äggmacka!

Jo en frukost utan äggmacka är ingen kajakfrukost.

Reklam örn,
Nu blev det paddla mot Sävsösundet för sen dra ned Ringsö deltat. Ibland har man tur med örnspaningen. Denna gång satt den i en torr tall där den ska sitta.

Sävsö lots

Motvind åter motvind

Ex krogen
 Efter paddlat i motvind i ett bra tag kom vi upp i Sävsö. Det finns massa stugor där och ett vandrarhem. Men tyvärr är krogen stäng sen ett tag sen. Det verkar att fortsätta pga strul om att vandrarhemmet inte får driva det.
Vi svängde sen in mot Ringsö delat och möte vi en hel del kajaker. Folk brukar ta en Ringsörunt för sen tälta igen på Stendörren. Och vår plan var ju Klovskär.

Mot havet.

Kanalslink först.

Va ingen motvind?

Lunchpaus först.
Motvinden kom på havet.
 Nu blev det att leta reda på ett ställe att tälta på. Det förra var upptaget och favo låg i blåsten. Men la oss på ett bra ställe som flera kajak gäng såg lite avund på igen. Men hallå det rums minst 6 tält här..

Ute mera gäng?

En djävulpasta.

Melon!

Drösar med båtar

Bra kväll.
The end.

Söndag

Vakna, frukost och packa tält. Ja sen paddlades hem.

Mot stugan.

bit ihop.
 Efter en stunds paddling med tunga armar kom vi fram till stugan. Jag var seg efter 9 dagars paddling totalt. Väl utnyttjad semester och vädret var väl okej. Så ett stort tack till Stefan som står ut med detta. För vi har väldigt kul när vi är ute. Så nu var det bara åka upp till stor stan bara.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar