lördag 7 september 2013

Vilken bonushelg det blev!

Vädret verkar bli en hit för paddling. Och göra upp planen med Stefan för alla matköp och ANNAT. Så det var väl bara ta sig till kajaken då för en brittsommar tur i sköna paddelvatten.


Paddelreklam.

Lördag

Planen var att sticka ut på fredagen redan. Men SJ är inget att lita på när det gäller att hålla tider. Så det blev för lite marginal för sticka ut innan mörkret skulle göra svårt att hitta tältplats. Så varför inte äta gott för orka ta tag i det blir en skön dag?

Blå himmel.

Glida fint genom Sanda Holmar.
 Jag lätt han som hade fyllt år att bestämma hur han ville paddla. Själv fyller jag år när det är snö. Ingen lyx  som paddling då. Planen blev att dra söderut i ett strålande väder.
Vi tänkte dra runt genom Rågön. Men Stefan hade inte paddlat runt fågelskyddet vid Rågön. Så blev det.

En liten tältplats kanske?

En väg ut?

Gillar trän vid vattnet.

Orörd natur.

Trevlig passage.
Det finns en massa fina paddel ställen vid Rågön. Och jag brukar fiska där ifrån kajaken efter gädda. Som vanlig dök det upp örnar. Och det är därför det är ett långt fågelskydd här. Ska nog gå land här för kolla in naturen. Den verkar rätt så häftig och orörd.
Sen såg vi en fågel som vi kände igen direkt. En otrolig fin fiskgjuse. Det är jag inte bortskämd med det här ute.

Den här fågeln kan fiska bra!

En liten kajakparkering  vid Backa holmar.

Lite vass slink då.

Hoppas att det inte vuxit igen.

Lite vilja då.
Vi var inte helt ensamma ute med kajak som färdmedel. Jag tror att vi såg över 14 kajaker denna dag. En populär helg med andra ord. Och det var många som var ute med båt för sola och kanske bada. Fast det börjar bli kyliga i vattnet nu.

Den är verkligen stor denna segelbåt.

Så lite mer fin slink med fiskgjuse i skyn.

Åkt här några gånger.
Hungern påminde om att det var dags att ta en paus. Så det blev att göra ett strandhugg på Lundskär. Det blev en kall soppa. För en varm soppa med denna värme kunde man ju glömma.

Jo då. Kajaker i drivor var det.

Slöa var vi denna dag.

Lite "tårtätning" blev det.

Inget bra ställe för maneter.
Liten fina slink ställen kanske?

Kanske kanske. Inte utan grundkänning.

Fler kajaker långt där borta.
Efter att snurrat runt en stund blev den stora frågan var vi skulle sätta upp tälten. Det gäller hitta ställe med en fungerande eldstad. För elda på bara berget gör jag inte. Och det ska finnas massa kvistar och grenar som ned blåsta för att elda med. En snabb nick till varandra så styrde vi inåt igen.

En populär dag att paddla på.

En bra klippa sova på.

Hemvärnet på väg någonstans.

Tar de aldrig slut?
Det verkar att det var mycket folk som var ute och gjorde en dagstur med sina kajaker i det vackra vädret. Fast inte så många som skulle tälta. Förstår inte riktigt varför.
Nu började det samlas in ved för kvällen. Och jag testade Stefans grensåg. Den var grym att få allt i rätt storlek och sen använde vi stämknivarna att göra tändvirke. Och en gren med törved som pricken över i så var allt förberett för en skön kväll.

En ny pop-up grill för kvällen.

Det vankas pannacotta till kvällen.

Lite matlagningskaos.

Grillad entrecote och grillade tillbehör samt en grönsallad.
 Det gäller att fånga dagsljuset för laga all mat och ligga slöa lite till tystnaden. Kolla på lite fåglar som glider runt i vattnet. Vi passade på att ta en tur runt ön för få fart på aptiten till grillningen.
Sen var vi båda säkra på att det skulle bli väldigt blött på natten på grund av dimma som skulle komma på morgonkvisten. Och det blev väldigt fuktigt när vinden avtog helt på kvällen. Jag tycker att det är svårt att välja en tältplats som inte är fuktig så här års.


Bara att njuta.

En bra eldstad med fuktig jord och sten under.

Bäst att dricka ett bra vin på en så här bra dag.

Sen började det bli mörkt för springa runt och kolla efter ved eller något spännande saker. Bara att tända elden och ta en glas whisky till den varma elden.
Ämnet var självklart den gångna paddelsäsongen med med alla härliga minnen. En bra säsong!

Det tog sig...

Flera som skulle hem till vinterhamnen.

Hmm härligt.

Mer härligt.
Sen var det bara att krypa ned i dunsovsäcken och drömma sött och hoppas att slippa göra en utflykt på natten.

Söndag

 Efter en skön sömn så vaknade jag i ett genomsurt tält. Värre än ett ösregn. Men det det är så fuktigt. Innetältet var helt okej för att varit så fuktigt ute.Men vädret nu var lika vackert som igår. Bara att njuta av en god och lång frukost innan det bar iväg igen. Jag gav upp att torka tältet. Solens strålar var för svaga för det. Bara att släppa tältet till Stockholm.

Härlig morgon!

Kolla till grannön för kommande tältning.

Det var väldig lugn dag så det var bara att passa på att dra rakt ut och leta efter örn. De brukar ju vara just här. Och Stefan hade redan sett örn på morgonen.

Sikte utåt.

En bra tältplats till vänster.

Ett bra fikaställe.
Jag visade Stefan ett bra ställe för att äta på. Även finns det bra tältplatser. Fast Stefan skulle nog dragit upp kajakerna på andra sidan ön vid övernattning. Inte jag..

Fikakitet.

Fin liten smitvik.
När vi satt på berget med vår kaffe tyckte vi att det landade eller redan satt en örn. Fram med kikaren. Då såg jag att det var 2 stycken som spanade utåt över havet. Inte åt vårt håll. Bara att njuta av naturupplevelsen.

Ett skönt gammalt par.

Så drar även den sista örnen.
Efter örnarna hade dragit iväg var det bara dra hemåt igen till stugan.

Lite slink.

Dag i blått.

Kaffe innan sista biten.
Sen var det bara dra upp kajakerna och hoppas på någon mer tur senare på hösten. Men tack för fint sällskap även denna gång. Och vädret var verkligen på sin bästa sida. En riktig lyxhelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar