lördag 2 maj 2015

Så drog vi en repa i hemmaskärgården.

Efter att det inte blev paddling i påskas. Så vi tog revansch denna helg istället med att ta en tält tur runt i vår skärgård. Och som Stefan sa. Man måste ju bara ut!

En fin kväll på Kittelö.

Lördag.

Fast SMHI verkar gissa vädret lika bra som anka. Så stack vi ut på en tält tur denna helg. Ja vi båda måste bara ut i kajakerna med övernattning. Så det var synkning av mat och dryck. 
Och sen stack vi med en bulle som lunch.
Så siktar vi in Stendörren.

Inte åt det hållet då.
Detta var preliminär turen för Stefan så vi fegade och drog mot Stendörren. Man ska ju ta det lugnt på första turen med fin paddling. Nu var vi inte ensamma om att tycka att det var en bra ide. Vi såg flera kajaker där ute.

Kö genom Brännskär.

Nästan att det gick.

Suck Horisonten 
 Vi paddlade runt i yttre Stendörren för kolla till läget där ute. Så någon örn som flaxade runt där. Vinden var nordvästlig. Det finns par ställen att tälta på som funkar. Men klockan var bara 2. Så varför inte njuta av lite medvind och tälta den södra delen av skärgården? Lite velande var det bara glida då.

Var kom den friska motvinden ifrån?

Bara bita ihop i byarna.

Äntligen grym surf.
Aj då. Nu blev det inget glidande söderut. Vinden vred till frisk västlig så det blev att bita i. Jag var redan van med detta i år. Stefan sa något om att kommer få träningsvärk av guds nåde. Ingen fin paddling här. Och det märks att vi båda är vana paddlare. Fick ett par vågor in i sittbrunnen ändå. Glad för att ha torris. Varm och torrt.

Lite fin parkering.

Kör väl in kajaken i en skog då.
 Vi tog sikte på Kittelö. Jag visste om en tältplats som inte hade testas. Och jag mindes att det fanns en eldstad. Nu var den av den status att vi struntade i att elda. Torrt och den låg inne bland tallar. Det går bort pga brandrisken.
Nu blev det att slå upp tälten och laga mat. Kravet var att det skulle grillas lax. 

En pusta ut kit.
Pop-up grillen levererar. 

Alltid rätt-champagne.

Grillad lax med glafs.
Kvällen lugnade ned sig och blev så där njutbar den blir här ute. Det är så att vi båda trivs bäst ute i ett tält på en bergsklippa. Så det var bara lyssna på alla olika ljud som finns här ute. Sen att det tog ett tag för oss lista ut att vi hade massa grodor som kväkte för fulla halsar.

Först en pannacotta o sen god natt.

Söndag

Vaknade till att kråkorna hade hittat en örn att mobba. Men somnade om för sen vakna till solljuset.

Tittut.

Frukost vid tälten.

Äggmacka.
Det var ingen sol vid kajakerna så vi flyttade upp tälten i den värmande solen. Nåja det rök ur munnen på oss. Så varmt var det inte visst. Men vad gjorde det när man har äggmackor och kokkaffe. Sen att det drog två örnar lite fint. Nåja skärgårdskråkorna förde jäkla liv.
Planen var att dra till vår midsommar ö och sen dra runt Rågön. Det blir en bra paddling till stugan.

Inåt då.

Okey. 15 juli då.
En bra tältplats?

Slink lagun.

Smitväg avstängd.
Paddlingen var på lugnt vatten denna dag. Sen var det varmt i torrisen. Riktigt härligt ute i naturen. Frånsett dessa förbannade pollen.

Hoppas att honan ligger väl gömd.

Slink lyx.?

Fin glid denna dag.

Fullfart på SSRS
Vi stötte på sjöräddningen i fullfart. Övning hoppade vi på. Ja jag är självklart medlem. Sen bar det runt Rågön.

Ändå längre in då.

Färska bäverspår.

Lugnt på Kråkfjärden.

Sista fikan.
Efter tagit en till fika som lunch var det en lugn paddling till stugan. Men det var frisk vind. Fast denna gång sydlig och det innebar bra surf in till stugan. Så det gick undan.
Efter ihop packning etc så var det bara dra till storstan efter en underbar helg. Så det blir att synka fler helger igen. Måste ju kolla till Lacka med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar