fredag 3 juli 2015

Så kom det värme.

I år har det varit en kall vår och sommar. Så när prognosen visade +30 så valet att paddla ett måste.
En perfekt klippa att bli kokt på.

Fredag


Ett par sms för stämma av när och matfördelning. För det måste planeras lite med att frysa firren etc. För nu kyler inte havet.
Ut till havet.

Vill ni ha denna klippa?

Vi tar den då om ni tjatar.
Nu är det högsäsong på kajaker. Verkligen fullt över allt ute i stendörren.  Så det är svårt hitta bra platser. Särskilt när det blåser lite på. Men ett par tjejer gillade inte bra ställe så vi frågade snällt. Sen var vår favorit upptaget.

Början på en toppen helg.

Lördag 

Vaknade av att det kliade lite över allt. Ett myrrgäng hade flyttat in i tältet. Nåja en bra väckarklocka för ta tag i dagen.

Frukost kaos

Planen var denna dag dra ut mot utsidan av Hertsön. Det går nämligen smitta mellan två Fågelskyddet råden. Bara gå på kompass och enslinjer. Stefan var lite fundersam med detta. Men han fick ge sig. Så bara ut mot havet och njuta för fullt!

Ut på havet

På havet

Fel kajak för leka här.

Bra fart bakom.

Uppför backe de lux.
Första delen paddling går på öppet hav med långa dyningar så man gungar så där härligt. Det gick i ett lagom tempo till Enskär.  Och här får vi bara titta in på en av finaste skärgård jag vet. Perfekt för oss paddlare, men inte för båtar.


Sikte vi in oss på en liten ö.

O sen mot en udde.

Inte nu då.

Skrämmer örn.


Inte nu men sen.

vila lite.

Lite slink där?

Har varit där för ju.

Det var dags för lunch och vi visste ett trevligt ställe efter ha kolla på örn ett tag.  Sen kunde vi inte paddla in Fågelskyddet strax söder om oss. Det får vänt till efter vår långtur.

Där kanske?

jo men visst.

Glider.

fint

Lunch klippa. 

Kanal

Även tältplats.

Vi märkte redan här ute att det var gott om båtar ute. Så det skulle bli spännasse var vi skulle ta vägen. Norrut vi så säkert för där hade vi inte varit i år.


Grunt


Bara kliva ur.

Norrut 

Dumglo

Längtar ut dör mot Garkast.

Upptaget


För halt.

Kanske. 

Vet några ställen. 

Nu letade vi uppåt mot ett ställe vi hade legat förut. Men oj vad båtar som på dess öar utanför Långön. Vi land på en klippa o började leta tält ställen.  Sisådär tills vi såg en klippa som vi klättrade upp på. O sa bara coolt.

Cool klippa,!

Utsikt som heter duga.

Där nere?

Bada! 

Vi var klart nöjda med platsen och vi låg i lä. Att vi hade missat denna plats var en gåta. Vi hittade en till cool plats vid upptäcksfärden runt ön. Sen blev det matlagning och lite mer bad.

Lyx.

Skönhet. M30

Perfa.

skuggteater 

Solklippor

Glömda stenar.

Grillad lax med glafs. 

Gå runt njuta.

Öar

Träd

Dödskalle bara så där?

Sommar njutning. 

God natt.

Söndag


Morgon utsikt.

Nåja. Jag somnade om efter att gubbvaknat i okristligt tidigt.  Först gången denna sommar körde jag öppet tält. Det var ju ingen risk för regn så. Nu skulle vi bara packa ihop allt och paddla hemåt. Så vi tog sikte på Sävö och sen ta Tvären hem.

Så här vill jag sova.

Örn i trädet.

Sävö sund.

Detta är?

Hjältar.

För mycket pengar 

Bra fråga vad detta är.
Vi hann med en fika paus i vårt snabbt surfande och medsjö. För det gick undan nämligen. Vi paddlade fortare än båtarna i Sävö sundet. Bra fart med andra ord. Och blev så att vi drog rakt genom yttre stendörren till klabbholmarna i bara farten.

Lunch

Favo 

Fika parkering.

Sista hoppet. 
Efter att kommit hem så var det bara sucka och säga en gång till. För denna sol måste man ha för överleva vintern. Mer sådant Tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar