lördag 23 maj 2015

Delfin jakt

En delfin hade siktas i Oxelösund på väg norrut. Så varför ta en liten fin dagstur för hitta den?

Ingen delfin här dock.

Det skulle inte bli någon tälttur denna helg vid stugan. Men en tur på par timmar kunde man ju inte missa i denna vackra dag.

Rustad för delfinjakt.
Hur kommer delfinen in i detta? Jo en stackars delfin råkade svänga fel håll en dag nere i Skåne och hamnade i Östersjön. Sen var den glad och lycklig på väg norrut. Så när lokalblaskan fick spader när den simmade i Oxelösunds hamn och mumsade på strömming. Så varför inte kolla om den var närheten av Stendörren.

Bara massa vita gäss.

Snabb surf till Rövskär.
 Nu låg inte Kråkfjärden spegelblank denna dag. Snarare tvärtom. Blåste och gick snabb sjö på denna vik. Så jag vek utåt med bra surf utåt. När jag surfade ut mot Kalkklubbarna. Glömde bort att jag körde en tom Ocean. Så jag lyckades rädda situationen i sista sekunden för slippa ta ett bad.

Prick på rymmen.
En rund sten med måsbo.

Utanför för Kalkklubbarna gick det gammelsjö ifrån havet. Sen hård sjö ifrån land blev det en guppig tur in till mot Stendörren. Efter en stund vila för svära över att mobilen la in en ny version på Android så bar det hem för laga mat. Delfinen då? Nä den hamnade inte på grillen. Den simmar säkert någonstans med massa god strömming.

En pusta ut vik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar